Du er her

TED TALKS – jeg anbefaler

TED TALKS – jeg anbefaler

Jeg ser mange TED Talks. Det er en genial måde at tilgå viden fra verdens bedste.

Hvis du ikke ved, hvad TED Talks er, så definerer wikileaks det således:

TED er en non-profit-organisation, der organiserer konferencer, som har til formål at udbrede “idéer, der er værd at sprede“. Bogstaverne i akronymet dækker over Technology, Entertainment, Design. Siden juni 2006 har foredrag fra konferencerne været frit tilgængelige på internettet. 

Her følger en liste over de TED talks jeg anbefaler, fordi jeg har oplevet dem inspirerende:


How to live before you die

Steve Jobs fortæller i denne TED talk tre personlige livshistorier, der giver anledning til reflektion.

1: Connecting the Dots.
Den handler om at livet består af en række tilfældigheder, der ender med at give mening. Du bliver nød til at stole på, at alle små spor du sætter, ender med at give mening for dig. Du kan ikke nødvendigvis forudse meningen, men hvis du følger dit hjerte og din passion, vil du sikkert ende med at kunne se tilbage, og forstå hvordan dine valg gav mening.

2: Love and Lost
Historien handler om at elske og miste sit arbejde, som han jo netop oplevede ved at blive fyret fra det firma han selv startede. Steves pointe er, at hvis du vil være virkelig god til dit arbejde, bliver du nød til at finde det job, som du elsker at lave. Lad være med at nøjes, led til du finder det.

3: Døden
Spørg dig selv hver dag, er dette en dag som jeg ville leve den, hvis det var den sidste? Svarer du nej for mange gange i træk, så bliver du nød til at se om det er tid til forandringer. Døden er den skæbne vi alle har til fælles. Det er endnu ikke lykkes nogen at undgå døden.

Link til Steve Jobs TED Talk.


The power of vulnerability

Brené Brown er forsker. Hun forsker i livshistorier, og hvordan vi mennesker, evner livet med de følelser der hører til. Denne tale handler om et 6 års studie, hvor hun forskede i selvværd, og hvad der var forskellen på de mennesker, som følte et godt selvværd og det modsatte. Det er ganske tankevækkende, og egentlig meget simpelt, at de mennesker der tør at være sårbare, og har modet til at være uperfekte, er de mennesker med god trivsel og selvværd. Alene af den grund at de føler sig værdige til at være elsket.

Hun er en fremragende storyteller, og hendes pointe er vigtig: Tro på, at du er nok, og hav modet til at være sårbar.


How great leaders inspire action

Simon Sinek er nok én af mine største inspiratorer. Han inspirerer mig, fordi han evner at forklare kompleks menneskelig adfærd – simpelt.
Denne TED talk er én af de mest seete overhovedet, og er en kort opsummering af de vigtigste pointer fra hans bog “Start with WHY”

Hans pointe er, at vi køber ikke, hvad du gør, vi køber hvorfor du gør det. Forskellen på succesfulde ledere, innovatorer og forretningsfolk har været, at de har været gode til at fortælle, hvorfor de opfandt en ny computer. Målgruppen for den nye computer er mennesker, som tror på det samme, som dem der opfandt den.

Simon Sinek har opfundet den Gyldne cirkel, som er en kommunikationsmodel, hvor du ændrer på informationsrækkefølgen i forhold til, hvordan man som oftes kommunikerer. Du starter med at fortælle Hvorfor du gør, som du gør, derefter Hvordan du gør, og tilsidst Hvad du gør det med. Det er et stærkt greb, og vil give dig flere, som tror på dig, og vil følge dig, forklarer han.

We follow leaders, not because we have to, but because we want to.

Læs evt. blogindlægget jeg skrev om Diffussionsteorien, som er Simon Sineks forklaring på, hvordan vi lykkes med at nå masserne med vores idé og/eller produkt.

Se Simon Sineks inspirerende Ted Talk her:

 


Body language shapes who you are

Amy Cuddy taler om “The power of nonverbal language”. Her får du et enkelt, og et videnskabeligt bevist trick, der kan gøre en forskel på dine resultater: Power Posting. Essencen i hendes foredrag er:

Body changes our mind.
Our mind changes our behavior.
Our behavior changes our results.

Hun har en fantastisk og inspirerende historie. Den videnskab hun taler om her, er virkelig værd at tage med.

Jeg har før skrevet et blogindlæg om Power Posting, det kan du læse her


Abundance is our future

Peter Diamandis er bl.a co-founder af verdens største Tech og innovationsuniversitet SingularityU, som er et universitet, der har teknologi, innovation på programmet. Deres formål er, at løse verdens største udfordringer ved gøre verden mere uddannet og sundere.

Her holder han en inspirerende tale om, at nok har vi mange udfordringer i verden at løse, men rent faktisk har vi aldrig haft bedre livsbetingelser på jorden. Vi bliver ved med at forbedre vores livesbetingelser, gennem den gave af nysgerrighed som mennesker er tildelt. Derfor opfinder vi innovative løsninger, som blive vores svar på en bedre verden.

Se hans Ted Talk her:

 


 

Hvad anbefaler du?

Lad mig høre hvilke Ted Talks, der inspirerer dig.


Læs også: hvilke bøger jeg anbefaler


Læs også: hvilke rejser jeg anbefaler