Commerce Blog Post title

Webrooming har disrupted kunderejsen for altid, og producenter bliver nødt til at tage ejerskab for brandoplevelsen, der starter online med en søgning.

I disse år tager producenter og brandejere stilling til, hvordan de vil vækste deres salg via online salgskanaler. Vil de investere i deres egne kanaler, eller vil de booste deres forhandlers?   
  
Mere end 80 pct. af danskerne handler jævnligt online, og vi tager vores vaner med på arbejde. I en analyse fra DI har de professionelle indkøbere fortalt, at de foretrækker at afgive ordren online. På tværs af alle indkøbskanaler anvender knap syv ud af ti indkøbere online kanaler til indkøb. De bruger også online kanaler til research på nye samarbejdspartnere og produkter.

Derfor er det afgørende, at virksomheder møder kunderne online med produktforslag og uddannelse, uanset om salget er B2B eller B2C. 

I B2B salget er beslutningsprocessen ofte længere, flere beslutningstagere skal høres, og mange digitale kontaktpunkter er i spil, inden indkøberen kontakter virksomheden for at lære mere.  

Omnichannel er blevet normen i den kunderejse, der nu er både online og offline. Webkataloget fungerer stadig i mange købsrejser, som blot et katalog, hvor købet afsluttes andetsteds, og måske med et kald til key account manageren, som lukker den første ordre, men lader webshoppen klare de efterfølgende.  

Som producent skal du tage stilling til dit online salgskanalmix, hvordan du vinder den digitale hylde, og kompleksiteten af dit produkt skal ikke stoppe dig, for det stopper ikke indkøberne. De foretrækker stadig at handle med dig online. I en analyse fra DI har indkøberne fortalt, at tidsbesparelse og omkostningsbesparelse er motivationen for at købe ind online.   

Målet for alle virksomheder må være at møde kunden, hvor kunden er, og støtte kunden gennem hele processen med at blive købsklar.